Sabtu, 24 September 2011

Bingkisan

Teruskan belajar dan belajar!

Assalamualaikum

Sudah lama tidak mencoret sesuatu di sini. Bukan kerana kesibukan, mungkin salah satu sebabnya tidak pandai mencari ruang masa. Alhamdulillah bersyukur kehadratNya pagi-pagi ini masih dapat bernafas serta berada dalam nikmatNya. Semoga kita menjadi orang yang bersyukur dan sabar di atas setiap perkara yang ditempuhi. Perasaan pagi ini......tenang alhamdulillah. tengahari nie masuk dectar untuk mengambil segulung ijazah. Semua dengan izinNya. Ma dan abah bakal sampai di sini....kali kedua selepas menghantar anaknya ni belajar di ukm. (seronok). Jika ditanya perasaan, perasaan gembira menunggu kedatangan ibu bapa melebihi perasaan gembira ber'graduation'. Apapun bersyukur kerana semuanya telah diberikanNya.

Banyak pengalaman beharga yang telah dilalui di ukm. Pengalaman bersama teman-teman dalam mengharungi perit getir kehidupan, banyak memberikan teguran dan nasihat, meluangkan masa bersama. Semua itu sentiasa dalam ingatan. Tidak akan pernah melupakan dan insyaAllah masih terus nak ada di ukm jika diizinNya. Buat sahabat, kawan, adik2 dan diri sendiri terutamanya, teruskan perbetul diri sendiri dan berukhwah dengan orang yang berada disamping kita. Tujuan kita berusaha itu adalah kerana mencari redhaNya. Semoga Allah swt sentiasa memandu kita ke jalanNya.

Dan orang-orang yang berusaha dengan bersungguh-sungguh kerana memenuhi kehendak ugama Kami, sesungguhnya Kami akan memimpin mereka ke jalan-jalan Kami (yang menjadikan mereka bergembira serta beroleh keredhaan) dan sesungguhnya (pertolongan dan bantuan) Allah adalah berserta orang-orang yang berusaha membaiki amalannya.(29:69)

Sedikit bingkisan untuk diri ini terutama. Semoga Allah sentiasa bersama kita(maiyyatullah)

1 ulasan:

Nur berkata...

Alhamdulillah.. Tahniah ja! :)

Assalamualaikum

Nama

E-mel *

Mesej *

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...